ארנצ'יני גורמה: כדורי ריזוטו מטוגנים ברוטב אלפרדו במילוי מפתיע

ארנציני גורמה ברוטב אלפרדו
4.5/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

כדורי ריזוטו מטוגנים ברוטב אלפרדו

מצרכים:

  • לכדורי הריזוטו:
    • 2 כפות שמן
    • 1 כוס אורז ריזוטו עגול
    • 1 כפית מלח
    • ¼ כפית פלפל לבן
    • תבלינים/עשבי תיבול לפי הטעם (אופציונלי)
    • 300-500 גרם גבינות מגורדות (עמק, מוצרלה, צ'דר, פרמז'ן, או כל גבינה אחרת שאוהבים)
    • קמח (לציפוי)
    • 1 ביצה טרופה (לציפוי)
    • פירורי לחם (לציפוי)
    • שמן לטיגון עמוק
  • לרוטב אלפרדו:
    • (השתמשו במתכון האהוב עליכם או במתכון מוכן)

אופן ההכנה:

  1. הכנת הריזוטו:

    • מחממים שמן בסיר ומטגנים את האורז עד להזהבה קלה.
    • מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים/עשבי תיבול (אם משתמשים).
    • מרתיחים קומקום עם 6 כוסות מים.
    • מוסיפים 3 כוסות מים רותחים לאורז ומערבבים.
    • ממשיכים להוסיף מים רותחים בהדרגה, 2-3 כוסות נוספות, עד שהאורז רך אך לא דייסתי.
    • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הגבינות המגורדות. מצננים לחלוטין.
  2. הכנת הכדורים:

    • מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים קטנים מהריזוטו בגודל של כדור פינג-פונג.
    • מצפים כל כדור בקמח, טובלים בביצה הטרופה ומצפים בפירורי לחם.
  3. טיגון:

    • מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד להזהבה מכל הצדדים.
  4. הגשה:

    • מגישים את כדורי הריזוטו החמים על מצע רוטב אלפרדו.

טיפ: ניתן להכין את כדורי הריזוטו מראש ולשמור במקרר עד לטיגון.

מתכון של זהר מנדל.

Exit mobile version