מתכון של איילת ממן
מתכון קליל וטעים לבאחש בוכרי – תבשיל אורז ועוף עשיר, אפוי בשקית קוקי.
מצרכים:
לבאחש:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 חבילות כוסברה, מנוקות וקצוצות דק
- 1 חבילה בצל ירוק, מנוקה וקצוץ דק
- 2.5 כוסות אורז עגול, שטוף היטב
- 1/2 כוס שמן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לעוף:
- 1 ק”ג שוקי עוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף סילאן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- בקערה, לערבב היטב את כל מרכיבי הבאחש (בשר טחון, כוסברה, בצל ירוק, אורז, שמן, מלח ופלפל שחור).
- להעביר את תערובת הבאחש לשקית קוקי גדולה.
- לנקות את שוקי העוף ולערבב אותן בקערה עם שמן זית, סילאן, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור.
- להניח את שוקי העוף מעל תערובת הבאחש בתוך שקית הקוקי.
- לשפוך 1/2 כוס מים לתוך השקית ולקשור אותה היטב.
- ליצור 4 חורים קטנים בשקית בעזרת קיסם.
- להניח את השקית בתבנית תנור ולשפוך מים מסביב לשקית (כדי ליצור אדים).
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך כשעה וחצי.
- יש להוסיף מים לתבנית במידת הצורך במהלך האפייה.
- הבאחש מוכן כשהשקית מתנפחת.
טיפים:
- מומלץ להשתמש באורז עגול.
- זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור.
- ניתן להחליף את שוקי העוף בכרעיים.
בתיאבון!
Leave a Reply