בייגלה ביתי רך וטעים
מרכיבים:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 אבקת אפייה (לא חובה)
- 3 כפות סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים פושרים
- 1 כף שבבי בצל יבש (לא חובה)
- 1 כף אורגנו יבש (לא חובה)
- לקישוט:
- צלחת עם מים, ½ כפית מלח ו- ½ כפית סוכר
- צלחת עם שומשום או קצח
בייגלה ירושלמי – מתכון מנצח לבייגלה ירושלמי!
מתכונים נוספים
עוגת גבינה שמנת חמוצה המתכון הכי מוצלח לשבועות
סלט בוראטה מטורף לשבועות
פשטידת בטטה מושחתת מתכון נהדר לשבועות
אופן ההכנה:
- הפעלת השמרים: בקערה קטנה, ערבבו כוס מים פושרים מהברז עם סוכר ושמרים. הניחו בצד לרבע שעה עד שנוצר קצף.
- לישת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה (אם משתמשים), שמן ומלח. הוסיפו את תערובת השמרים ושתי כוסות מים פושרים. לושו היטב עד לקבלת בצק רך ונעים.
- התפחה ראשונה: כסו את הקערה במגבת והניחו לבצק לתפוח במשך חצי שעה.
- לישה והתפחה שנייה: לושו את הבצק שוב קלות וכסו להתפחה נוספת של חצי שעה.
- חלוקה לכדורים: חלקו את הבצק לכדורים בגודל הרצוי (במתכון המקורי חולק ל-12 כדורים).
- עיצוב הבייגלה: קמחו קלות משטח עבודה, גלגלו כל כדור לרצועה ארוכה וצרו צורת בייגלה. הניחו את הבייגלה על משטח מקומח והניחו להם לתפוח במשך 10 דקות נוספות.
- טבילה: טבלו כל בייגלה בצלחת עם המים (מלח וסוכר) ולאחר מכן בצלחת עם השומשום או הקצח.
- אפייה: הניחו את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-20-25 דקות, עד שהם מזהיבים.
- הגשה: הניחו לבייגלה להתקרר מעט והגישו.
טיפים:
- ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול שונים כמו זעתר, רוזמרין או שום גבישי.
- אפשר לשמור את הבייגלה בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
בתיאבון!
מתכון של שרה יוסף.
Leave a Reply