מתכון משפחתי לבילינצ’ס רכים במילוי גבינה
מאת: כוכבה אילוז
בלינצ’ס הם זיכרון ילדות מתוק, טעם של בית ושל סבתא. המתכון הזה עובר במשפחה כבר דורות, והוא מבטיח בלינצ’ס זהובים, רכים וטעימים במיוחד.
מצרכים
לבלינצ’ס:
- 2 כוסות מים
- 2 ביצים
- 4 כפות שמן
- רבע כפית מלח
- 1 כוס קמח
למילוי:
- 250 גרם גבינה לבנה
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידה מלימון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הבלינצ’ס בקערה לפי הסדר, וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה.
- מחממים מחבת טפלון ומשמנים אותה קלות.
- יוצקים למחבת מצקת מהבלילה, ומטים את המחבת לפיזור אחיד.
- מטגנים את הבלינצ’ס כדקה מכל צד, עד להזהבה.
- מעבירים את הבלינצ’ס לצלחת, כשהצד המטוגן כלפי מעלה.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה.
- מניחים כף מהמילוי על כל בלינצ’ס, ומגלגלים.
- מחממים מעט חמאה במחבת, ומטגנים את הבלינצ’ס המגולגלים כדקה מכל צד.
- מגישים חם עם אבקת סוכר או ריבה.
בתיאבון!
Leave a Reply