מתכון של אריאלה גולדמן
מתכון קלאסי ומרשים של בצלים ממולאים בבשר ואורז, ברוטב רימונים עשיר וחמצמץ. מושלם לשולחן החג או לארוחה משפחתית חגיגית.
מצרכים:
לבצלים:
- 6 בצלים גדולים
 
למלית:
- חצי ק”ג בשר צלעות טרי טחון (עם השומן)
 - כוס אורז עגול מושרה שעה ומסונן
 - 1 בצל גדול קצוץ דק
 - 5 כפות שמן
 - 2 כפות רוטב רימונים
 - מיץ מחצי לימון סחוט
 - חופן פטרוזיליה קצוצה
 - 3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
 - חצי כפית פלפל אנגלי טחון
 - מלח
 - פלפל שחור גרוס
 
לרוטב:
- 5 כפות רוטב רימונים
 - 5 כפות שמן
 - מיץ מלימון גדול
 - 3 כפות רסק עגבניות
 - כף פפריקה מתוקה
 - כפית נענע יבשה
 - עלה דפנה
 - 3 כוסות מים
 - 5 שיני שום פרוסות
 - מלח
 - פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
 - יוצרים חתך עמוק בבצלים ומבשלים אותם בסיר עם מי מלח כ-20 דקות.
 - מסננים את הבצלים ומצננים. מפרידים לגלדים.
 - מחממים תנור ל-150 מעלות.
 - ממלאים כל גלד בצל במלית, מגלגלים ומהדקים. מסדרים בצורה מעגלית בתבנית חסינת אש.
 - מערבבים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. יוצקים על הבצלים, מכסים בנייר כסף ואופים כשעה וחצי עד שעתיים.
 
טיפ: ניתן גם לבשל על הכיריים על להבה נמוכה, ולהניח צלחת חסינת אש מעל הבצלים כדי שלא יצופו.






























Leave a Reply