מתכון גלידת פיסטוק ביתית
מרכיבים:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 300 מ"ל חלב מרוכז
- 200 גרם פיסטוקים קלופים, לא קלויים, טחונים גס
- 50 גרם פיסטוקים קלופים, לא קלויים, גרוסים גס או שלמים
אופן ההכנה:
- מקציפים: מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
- מערבבים: מוסיפים את החלב המרוכז לקצפת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים פיסטוקים: מוסיפים את 200 גרם הפיסטוקים הטחונים גס ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.
- מעבירים ומקפיאים: מעבירים את התערובת לקופסה. מפזרים מעל את 50 גרם הפיסטוקים הגרוסים או השלמים. מכסים ומקפיאים למשך 4-6 שעות לפחות, עד שהגלידה מתייצבת.
הגשה: מוציאים את הגלידה מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה. מגישים בכוסות או גביעים ונהנים!
טיפ:
- ניתן להוסיף תמצית וניל או מעט קליפת לימון מגוררת לתערובת הגלידה לפני ההקפאה.
- ניתן לקשט את הגלידה בפיסטוקים נוספים, שוקולד מומס או כל תוספת אהובה אחרת.
מתכון של מדי רואקי.
Leave a Reply