דג עם ניוקי בתנור מתכון של מסעדה לשבת

3.5/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

דג מושט או סלמון אפוי עם ניוקי ועגבניות שרי

זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 30 דקות סה"כ: 40 דקות

מרכיבים:

  • 3-4 מנות דג מושט או סלמון
  • חבילה אחת (500 גרם) ניוקי יבש
  • 10 עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 כוס מים
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב פסטו
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • כף אבקת מרק עוף או דגים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • קורט פלפל צ'ילי גרוס (אופציונלי)

מתכונים נוספים

קציצות דגים וחומוס מתכון מעלף
טעים בטירוף: דג מרוקאי עם רוטב עגבניות פיקנטי
קציצות דגים ברוטב עשיר : מושלם לשבת

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את שמן הזית, רוטב הפסטו, פטרוזיליה, שום, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור ופלפל צ'ילי (אם משתמשים).
  3. מחלקים את הרוטב לשניים. חצי מהרוטב מערבבים עם הדגים בקערה נפרדת.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. שופכים את הניוקי על נייר האפייה ומערבבים עם המחצית השנייה של הרוטב.
  5. מסדרים את הדגים על הניוקי.
  6. שופכים את המים לקערה שבה עורבב הדג, ומעבירים את המים לתבנית.
  7. מפזרים את העגבניות בתבנית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-30 דקות, ללא כיסוי, עד שהדג והניוקי מזהיבים והדג עשוי לחלוטין.

הגשה: מגישים חם. ניתן לקשט בעוד פטרוזיליה קצוצה.

טיפ: ניתן להחליף את הדג הלבן בדג סלמון לקבלת טעם עשיר יותר.

מתכון של זהר מנדל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *