בורקיטס תפוחי אדמה ביתיים
זמן הכנה: כ-5 דקות זמן אפייה: 30-40 דקות סה"כ: כ- 50-60 דקות
מצרכים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח (רגיל או כוסמין)
- ½ כוס שמן קנולה
- ½ כוס מים רותחים
- כפית מלח
למילוי:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (מבושלים ועשויים לפירה)
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- כפית מלח
- קורט פלפל שחור
להברשה:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, שמן, מים רותחים ומלח במשך כ-3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים ומרדדים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חתיכה לעלה דק על משטח מקומח.
- קורצים עיגולים: בעזרת כוס, קורצים עיגולים מהבצק.
- מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה. מערבבים את הבצל המטוגן עם פירה תפוחי האדמה, מלח ופלפל.
- ממלאים וסוגרים: מניחים כפית מהמילוי על כל עיגול בצק. מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג.
- מסדרים ואופים: מניחים את הבורקיטס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים: אופים במשך 30-40 דקות, או עד שהבורקיטס מזהיבים.
בתאבון!
מתכון של אורית לוי.
Leave a Reply