המתכון המושלם לסחוג אדום: כל הסודות לחריפות מדויקת

3.5/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

זמן הכנה: 10 דקות + 5 שעות השרייה דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 קילו פלפלים אדומים יבשים
  • 1 כוס שמן
  • 1.5 כפות מלח
  • 3 ראשי שום
  • 10 פלפלים חריפים (סודניה או אחר)
  • 3 כפות כמון טחון

מתכונים נוספים

הפלאפל המושלם: מתכון שכולם יצליחו להכין
לחוח מתכון תימני אמיתי
מתכון ממרח פלפלים קלויים מעושן

אופן הכנה:

  1. השרייה: הסר את הגבעולים מהפלפלים היבשים ורוקן את הגרגירים. מלא קערה גדולה במים והשרה את הפלפלים למשך 5 שעות. הנח צלחת או מכסה שטוח מעל הפלפלים ומשקולת קטנה כדי להבטיח שהם שקועים לגמרי במים.
  2. טחינה: סנן היטב את הפלפלים. טחן את הפלפלים, השום והפלפלים החריפים במעבד מזון או מטחנת בשר.
  3. תיבול: הוסף שמן, מלח וכמון לתערובת הפלפלים הטחונים. ערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. אחסון: העבר את הסחוג לצנצנות אטומות. ניתן להקפיא חלק מהסחוג לשימוש מאוחר יותר.

טיפ: אם אתה מעדיף סחוג פחות חריף, ניתן להפחית את כמות הפלפלים החריפים או להסיר את הגרעינים שלהם לפני הטחינה.

מתכון של סוניה לוי.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *