המתכון הסודי לעוגת מארס המושלמת

דרגו את המתכון

עוגת מוס נוגט ושכבות קראנצ'יות

זמן הכנה: 30 דקות זמן קירור: שעתיים וחצי

מצרכים:

בסיס:

  • 120 גרם ממרח שוקולד חלב
  • 120 גרם שבבי פייטה/ופל בלגי
  • 40 גרם חמאה/מרגרינה

מוס נוגט:

  • 375 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד חלב במילוי נוגט
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 80 גרם אבקת נוגט

שכבת קרמל:

  • 250 גרם קרמל
  • 2 כפות מים חמים
  • 30 גרם שקדים קלופים, קלויים וקצוצים

ציפוי שוקולד:

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד חלב במילוי נוגט
  • ¾ כוס שמנת מתוקה

עוגת מוס מסקרפונה הפתעות על בסיס כדורי שוקולד

מתכונים נוספים

עוגת מוס שוקולד מושחתת מתכון נדיר
עוגת ביסקוויטים לוטוס מושחתת עם שכבות קרם עשירות
זאת העוגת שמנת פירורים הכי טעימה בעולם וב-5 דקות הכנה

אופן ההכנה:

  1. הבסיס: חממו מעט את ממרח השוקולד במיקרוגל וערבבו עם שבבי הפייטה/ופל עד שיצופו לגמרי. הוסיפו חמאה מומסת וערבבו היטב. שטחו את התערובת בתבנית, הדקו היטב לתחתית והכניסו למקפיא.
  2. המוס: הרתיחו 250 מ"ל שמנת מתוקה והמיסו בה את השוקולדים ואבקת הנוגט. ערבבו היטב, כסו בניילון נצמד והכניסו למקפיא לשעה. לאחר מכן, הקציפו את התערובת עם יתרת השמנת עד לקבלת מוס יציב. שפכו על הבסיס והקפיאו לחצי שעה.
  3. שכבת הקרמל: חממו את הקרמל והמים במיקרוגל עד שהקרמל חמים. ערבבו היטב והוסיפו את השקדים. זלפו את הקרמל על המוס והקפיאו לחצי שעה.
  4. ציפוי השוקולד: הרתיחו את השמנת והמיסו בה את השוקולדים. ערבבו היטב ושפכו על שכבת הקרמל.
  5. הקפיאו את העוגה למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.

טיפ: ניתן להכין את העוגה יום מראש ולהוציא מהמקפיא כ-30 דקות לפני ההגשה.

מתכון של ענבל בן ברוך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *