חזה עוף בטמפורה ברוטב חלומי – מתכון קל וטעים

חזה עוף בטמפורה ברוטב חלומי - מתכון קל וטעים
3/5 - למתכון דירוג של 25 חובבי בישול

חזה עוף בטמפורה ברוטב חלומי – מתכון קל וטעים

מצרכים:

לבלילה:

  • 1 קילו חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל של כ-2X2 ס״מ
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס מים
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות קורנפלור
  • ¼ כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • 5 שיני שום כתושות
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1 קורט מלח ופלפל שחור
  • 1 כף סוכר לבן
  • ½ כוס מים
  • 1 כף קורנפלור
  • 4 כפות חומץ
  • שמן (מעט)

 

אופן הכנה:

  1. הכנת הבלילה: בקערה, ערבבו היטב את כל מרכיבי הבלילה. הוסיפו את קוביות חזה העוף וערבבו היטב עד שהן מצופות בבלילה. הכניסו למקרר לחצי שעה.
  2. טיגון העוף: חממו שמן עמוק בסיר. טגנו את קוביות חזה העוף עד להזהבה יפה. הוציאו מהשמן והניחו על נייר סופג.
  3. הכנת הרוטב: טגנו את השום הכתוש במעט שמן עד להזהבה קלה. הוסיפו את הסוכר הלבן וערבבו.
  4. הוסיפו את המים, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה (אם משתמשים), המלח והפלפל השחור. הביאו לרתיחה.
  5. בקערית קטנה, ערבבו את הקורנפלור עם מעט מים עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. מזגו את תערובת הקורנפלור למחבת תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך.
  7. הוסיפו את החומץ וערבבו היטב.
  8. הוסיפו את קוביות העוף המטוגנות למחבת וערבבו עד שהן מצופות היטב ברוטב.
  9. הגישו את המנה חמה, מעוטרת בשומשום לבן ובצל ירוק קצוץ.
Exit mobile version