חלה לשבת קלועה ב-7 רצועות – מתכון קל וטעים

חלה לשבת קלועה מ-7 רצועות - מתכון קל וטעים
3.9/5 - למתכון דירוג של 39 חובבי בישול

חלה לשבת קלועה ב-7 רצועות – מתכון קל וטעים

זמן הכנה: שעה וחצי (כולל התפחות) דרגת קושי: בינוני

חלה לשבת, קלועה ב־7 רצועות. מתכון קל עם סרטון הכנה לחלה טעימה ובריאה יותר.

מצרכים:

  • 1 קילו קמח חיטה (80%)
  • 3 כפות דבש (אפשר סוכר במקום)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1.25 כפות מלח
  • 4 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)
  • 1/4 כוס שמן (מומלץ שמן זית)

לציפוי החלה:

  • 2 חלמונים
  • כוס מים
  • כף סילאן
  • קורט קקאו
  • פרג (לפיזור מעל החלה)

חלת דבש בקליעה מיוחדת מ7 רצועות

מתכונים נוספים

חלה לשבת קלה להכנה למתחילים
קובנה לשבת – חלה תימנית רכה ועסיסית
עוגת תפוזים גבוהה ורכה – מתכון קלאסי לשבת

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • בקערה, מערבבים שמרים, דבש, כף קמח וכוס מים. מניחים ל-5 דקות לתסיסה.
    • מוסיפים את יתר החומרים ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ולא דביק.
    • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים לתפוח כשעה במקום חמים.
  2. עיצוב החלה:

    • מחלקים את הבצק ל-7 עיגולים שווים. מכסים ומניחים להם לנוח 10 דקות.
    • מרדדים כל עיגול לרצועה ארוכה.
    • מחברים את הרצועות בקצה אחד ומתחילים לקלוע לצורת צמה.
    • מהדקים קלות בצדדים כדי לשמור על צורת החלה.
  3. ציפוי ואפייה:

    • מערבבים את חומרי הציפוי (למעט הפרג) ומתיזים על החלה בעזרת שפריצר או מברישים בעדינות.
    • מפזרים פרג בנדיבות.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (טורבו) עד להזהבה יפה.
    • מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עד להגשה.

מתכון של איטל איטלי

Exit mobile version