מצרכים:
- 1 כרובית קטנה, שטופה וחתוכה לפרחים
- 1 גזר, חתוך למקלות
- 1-3 פלפלים (בצבעים שונים), חתוכים לרצועות
- 1/2 כרוב קטן, פרוס לפרוסות
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכים למקלות
- 1 פלפל חריף אדום, חתוך לפרוסות
- 1 פלפל חריף ירוק, חתוך לפרוסות
- 1 לימון, פרוס לפרוסות
- 1 ראש שום, קלוף ומופרד לשיניים
- 1 צרור שמיר טרי
- 3 כוסות חומץ לבן
- 3 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל אנגלי
- 5-6 עלי דפנה
אופן הכנה:
- בתחתית צנצנת זכוכית גדולה ונקייה, מניחים כמה עלי דפנה, פלפל אנגלי, שמיר וכמה שיני שום.
- מסדרים שכבות של ירקות בצנצנת, כשביניהן מפזרים פרוסות לימון, שום, שמיר ופלפל חריף.
- ממשיכים לסדר שכבות עד שהצנצנת מלאה, ומסיימים בשכבה של שום, פלפל אנגלי, עלי דפנה ושמיר.
- יוצקים את החומץ על הירקות, ומערבבים פנימה את המלח. מוסיפים מים קרים עד לכיסוי מלא של הירקות.
- סוגרים את הצנצנת ומשקשקים אותה היטב כדי לפזר את המלח והתבלינים.
- הופכים את הצנצנת ומניחים אותה הפוכה למשך כמה דקות כדי לוודא שאין נזילות.
- מאחסנים את הצנצנת במקום קריר ומוצל למשך 2-3 ימים, עד שהחמוצים מוכנים.
מתכון של דבורה אוזנה.
Leave a Reply