טופו מוקפץ עם קינואה וירקות ארוחה טבעונית קלה

טופו מוקפץ עם קינואה וירקות ארוחה טבעונית קלה
2/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

טופו מוקפץ עם קינואה וירקות ארוחה טבעונית קלה

זמן הכנה: 20 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • שמן זית
  • 1 בצל סגול, פרוס
  • 2 קישואים, חתוכים לפרוסות דקות (או ירקות אחרים לפי בחירתכם)
  • 2-3 צרורות תרד, שטוף וקצוץ גס
  • שמן שומשום
  • סילאן
  • רוטב סויה
  • צ'ילי גרוס
  • 1 חבילת טופו (300 גרם), חתוך לקוביות
  • שום כתוש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שומשום

מתכון לטופו מבריק עם אורז וירקות מוקפצים של אולגה טוכשר – פודי

מתכונים נוספים

מתכון למוקפץ ירקות נדיר
מתכון למרק עדשים כתומות טבעוני עשיר בטעמים
פשטידה מהירה וקלה עם בצל וגבינות – מתכון קל

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את הירקות:

    • מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה או בווק.
    • מוסיפים את הבצל הסגול והקישואים ומקפיצים עד שהם מתרככים מעט.
    • מוסיפים את התרד ומקפיצים עד שהוא מאבד מנפחו.
    • מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב.
    • מתבלים בשמן שומשום, סילאן, רוטב סויה וצ'ילי גרוס לפי הטעם.
  2. מקפיצים את הטופו:

    • מחממים 2 כפות שמן זית במחבת נפרדת.
    • מוסיפים את קוביות הטופו ומקפיצים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
    • מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל ושומשום ומקפיצים עוד כדקה.
  3. מגישים:

    • מעבירים את תערובת הירקות והקינואה לצלחת הגשה.
    • מוסיפים מעל את קוביות הטופו המוקפצות ומגישים מיד.

מתכון של עידית מרום

טופו מוקפץ עם קינואה וירקות: ארוחה טבעונית קלה ומהירה

מחפשים ארוחה טבעונית קלה, מהירה ומזינה? טופו מוקפץ עם קינואה וירקות היא התשובה! מנה צבעונית ועשירה בטעמים שתספק לכם את כל מה שאתם צריכים בארוחה אחת. השילוב של טופו עשיר בחלבון, קינואה מלאה בסיבים תזונתיים וירקות טריים ופריכים יוצר מנה מאוזנת ומשביעה.

מצרכים:

  • 1 חבילה טופו חתוך לקוביות
  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 ברוקולי קטן מפורק לפרחים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • ½ כפית ג'ינג'ר טחון
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. חממו את שמן השומשום במחבת גדולה או ווק.
  2. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד להזהבה.
  3. הוסיפו את קוביות הטופו וטגנו עד להזהבה קלה מכל הצדדים.
  4. הוסיפו את הפלפל האדום, הגזר והברוקולי וטגנו עוד כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
  5. הוסיפו את הקינואה המבושלת, רוטב הסויה, הג'ינג'ר והפלפל השחור.
  6. ערבבו היטב ובשלו עוד 2-3 דקות, עד שהטעמים מתאחדים.

טיפים:

  • ניתן להוסיף ירקות נוספים שאוהבים, כמו פטריות, קישואים, אפונה או תירס.
  • ניתן להשתמש ברוטב טריאקי או רוטב צ'ילי מתוק במקום רוטב סויה.
  • כדי להוסיף קצת חריפות, ניתן לפזר מעל פתיתי צ'ילי.
  • מומלץ להגיש את המנה חמה, עם אורז לבן או אטריות אורז בצד.

יתרונות תזונתיים:

  • טופו: מקור מצוין לחלבון, סידן וברזל.
  • קינואה: עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים.
  • ירקות: מקור מצוין לויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

ארוחה זו מושלמת לאנשים המחפשים ארוחה טבעונית קלה, מהירה ומזינה. היא גם נהדרת עבור אלה המעוניינים להגדיל את צריכת החלבון והסיבים התזונתיים שלהם.

Exit mobile version