חטיפי כרובית זהובים ופריכים: תענוג קולינרי ממכר שמשנה את כל מה שידעתם על כרובית!
מתכון מאת צביה אורן
הכירו את המתכון שישדרג לכם את הכרובית: פרחי כרובית זהובים וקריספיים שנאפים בתנור, מתובלים בשלל טעמים עשירים. המנה הזו כל כך טעימה שקשה להפסיק לנשנש אותה!
מצרכים
- כרובית בינונית
- 2-3 ביצים
- כפית פפריקה
- חצי כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- כפית מלח
- שומשום
- פירורי לחם
אופן ההכנה
- חותכים את הכרובית לפרחים, מכניסים לקערה ושוטפים היטב. מסננים.
- מכניסים לסיר עם מים רותחים וחוֹלטים כ-6 דקות. מסננים ומקררים.
- מכינים בלילה מהביצים, פפריקה, פלפל שחור, מלח, שמן זית ושומשום, ומערבבים היטב.
- טובלים כל פרח כרובית בבלילה, ולאחר מכן מצפים בפירורי לחם. מנערים משאריות פירורים.
- מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומסדרים את פרחי הכרובית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו עד להזהבה.
טיפים
- לשדרוג הטעם, ניתן להוסיף לבלילה תבלינים נוספים כמו אבקת שום או כמון.
- לקבלת ציפוי קריספי במיוחד, ניתן להשתמש בפירורי לחם פנקו.
- מנה מושלמת כנשנוש או כתוספת לארוחה.
Leave a Reply