כרובית מטוגנת ברוטב לימון ושום – מתכון פשוט וטעים
זמן הכנה: 10 דקות זמן טיגון: 15 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1 כרובית שלמה, שטופה ומפורקת לפרחים (או 500 גרם פרחי כרובית קפואים)
- ½ כוס מיץ לימון
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
- שמן לטיגון עמוק
- מלח
- פלפל שחור
פרחי כרובית ברוטב לימון ושום
מתכונים נוספים
סלט כרובית מטוגן מתכון מעלף
סלט כרובית מטוגן מתכון מעלף
אורז פרסי עם פול ושמיר מתכון אותנטי וטעים
אופן ההכנה:
-
מטגנים את הכרובית:
- שוטפים היטב את הכרובית ומפרידים לפרחים בגודל בינוני.
- מחממים שמן עמוק בסיר.
- מטגנים את פרחי הכרובית עד להזהבה. אין צורך לבשל אותם לפני הטיגון.
- מסננים את הכרובית מהשמן ומעבירים לקערה.
-
מכינים את הרוטב:
- בקערה קטנה, מערבבים מיץ לימון, מלח, פלפל שחור ושום כתוש.
-
מגישים:
- יוצקים את הרוטב על הכרובית המטוגנת.
- מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.
מתכון של בטי דרעי