זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה גדולים (עם קליפה אדומה), קלופים ושטופים
- 2 בצלים גדולים, קלופים ושטופים
- 3 בטטות בינוניות, קלופות ושטופות
- 4 ביצים (M או L)
- 6 כפות קמח
- 1 כף מלח
- 1 כפית אבקת מרק עוף (או כפית מלח נוספת)
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 שקית אבקת אפייה
- שמן לטיגון
לביבות תפוחי-אדמה- לאטקס
מתכונים נוספים
לביבות תפוחי אדמה מושלמות: מתכון קל וטעים
לביבות דלעת מתכון מדהים
לביבות מתוקות שילדים אוהבים משאריות של חלה
הוראות הכנה:
- מגררים: בעזרת פומפייה עם חורים גדולים, מגררים את תפוחי האדמה, הבטטות והבצל לקערה גדולה.
- סוחטים: מניחים את הירקות המגוררים על מגבת מטבח נקייה וסוחטים היטב את הנוזלים. חוזרים על פעולה זו פעמיים להוצאת נוזלים מירבית.
- מערבבים: מעבירים את הירקות הסחוטים חזרה לקערה ומוסיפים את הביצים, הקמח, המלח, אבקת המרק (או מלח נוסף), הפלפל השחור ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מטגנים: מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה על להבה גבוהה. כשהשמן חם, יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה ושחמה.
- מסננים: מעבירים את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי שמן.
טיפ: הגישו חם עם שמנת חמוצה או רוטב תפוחים!
מתכון של סבתא לאה.
Leave a Reply