לזניה חצילים קישואים וגבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום

לזניה חצילים קישואים וגבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום
2.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

לזניה חצילים קישואים וגבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 30-40 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 8 דפי לזניה של ברילה
  • 1½ צנצנות רוטב לפסטה עם בזיליקום של ברילה
  • 2 קישואים
  • 1 חציל
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 250 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • מעט שמן זית

לזניה גבינות וחצילים משגעת

מתכונים נוספים

לזניה מטריפה עם גבינות ורוטב עגבניות ובשמל משגע
לזניית חצילים אפויה בתנור מתכון משגע
עוגת תפוזים וקוקוס ב-45 דקות

אופן ההכנה:

  1. הכנת הירקות:

    • פורסים את החציל והקישואים לאורך ל-8 פרוסות כל אחד.
    • צולים את הפרוסות על פלאנצ'ה או מחבת גריל משני הצדדים עד להשחמה קלה.
    • מניחים בצד לצינון.
  2. ריכוך דפי הלזניה:

    • מניחים את דפי הלזניה בקערה עם מים חמים ומעט שמן זית למשך מספר דקות, עד לריכוך קל.
    • חשוב לא להשרות אותם יותר מדי זמן כדי שלא יידבקו.
  3. הרכבת הרולים:

    • מניחים דף לזניה על משטח עבודה נקי.
    • מניחים פרוסת חציל על דף הלזניה.
    • מפזרים מעל החציל גבינה בולגרית ופרמזן.
    • מניחים פרוסת קישוא מעל הגבינות.
    • מפזרים גבינה צהובה מעל הקישוא.
    • מגלגלים את דף הלזניה לרול הדוק.
    • חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הלזניה והירקות.
  4. הכנת הלזניה:

    • יוצקים חצי צנצנת מרוטב הפסטה לתחתית תבנית פיירקס.
    • מסדרים את הרולים בצפיפות בתבנית.
    • יוצקים את יתרת הרוטב על הרולים, מוודאים שהם מכוסים היטב.
    • מפזרים גבינה צהובה מגורדת בנדיבות על הרוטב.
    • מכסים את התבנית בנייר כסף.
  5. אפייה:

    • מחממים תנור ל-190 מעלות.
    • אופים את הלזניה המכוסה כ-30 דקות.
    • מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, או עד שהגבינה מבעבעת והלזניה מזהיבה.

מתכון של: חופית אלמקייס

Exit mobile version