מתכון ללזניה מושלמת
מצרכים:
- כ-20 דפי לזניה
- תבנית מלבנית חד פעמית גדולה
לרוטב עגבניות:
- קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- כפית סוכר
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כף פפריקה מתוקה
- כפית שטוחה אורגנו
- 2 שיני שום כתושות
- רבע כוס מים חמים
לרוטב בשמל:
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות קמח
- גביע שמנת מתוקה
- כוס ורבע חלב
- שן שום כתושה
- כפית שטוחה מלח
תערובת גבינות:
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת (או גבינה קשה אחרת שאוהבים)
אופן ההכנה:
- רוטב עגבניות: במחבת גדולה, ערבבו את העגבניות המרוסקות והרסק. תבלו והוסיפו מים. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך. בשלו עד לצמצום הנוזלים והניחו בצד.
- רוטב בשמל: בסיר קטן, המיסו את החמאה והוסיפו את הקמח. ערבבו היטב למניעת גושים. הוסיפו את השמנת, החלב, המלח והשום. ערבבו עד שהרוטב מסמיך והניחו בצד.
- הרכבת הלזניה:
- שפכו מעט מרוטב העגבניות בתחתית התבנית.
- סדרו 5 דפי לזניה מעל הרוטב.
- שפכו מעט מרוטב העגבניות והבשמל, ופזרו מתערובת הגבינות.
- חזרו על הפעולה עם עוד 5 דפי לזניה ושכבות של רוטב עגבניות, בשמל וגבינות.
- חזרו על הפעולה שוב לשכבה שלישית.
- בשכבה הרביעית, שימו רק רוטב עגבניות ובשמל.
- אפייה: כסו את התבנית בנייר כסף ואפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (טורבו) כ-45 דקות.
- הזהבה: הסירו את נייר הכסף, פזרו את הגבינות הנותרות והמשיכו לאפות עד להזהבה ויציבות (כ-20 דקות).
- הגשה: הוציאו מהתנור, הניחו בצד לצינון קל, חתכו למנות והגישו.
בתאבון!
מתכון של סוניה סאני בן הרוש.
Leave a Reply