סוד הציפוי הזהוב שמככב בשולחן השבת
מתכון של שרונה זאבי
לחמניות ביתיות רכות כמו ענן, עם ציפוי זהוב ומרשים, הן תוספת מושלמת לכל ארוחה. הבצק הבסיסי והקל להכנה, בשילוב עם טוויסט קטן בציפוי, יוצרים לחמניות טעימות ומרשימות שאי אפשר להפסיק לנשנש. הסוד לצבען הזהוב טמון בציפוי ייחודי המשלב חלמון ביצה, סילאן ומים, היוצרים יחד גוון ענברי מפתה.
מצרכים
- 1 ק”ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 2.5 כוסות מים (ייתכן ויהיה צורך בעוד רבע כוס)
- 1 כף מלח
לציפוי
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף סילאן
- 1 כף מים
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים קמח, סוכר ושמרים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים (שמן, מים ומלח) ולשים במשך 10 דקות. במידת הצורך, מוסיפים בהדרגה עוד רבע כוס מים.
- מניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי, עד להכפלת נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-12-15 כדורים שווים ויוצרים לחמניות.
- מניחים ללחמניות לתפוח עוד כ-40 דקות.
- מערבבים את חומרי הציפוי ומושחים את הלחמניות בעדינות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה. ניתן לאפות בתוכנית טורבו.
Leave a Reply