מצרכים:
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כוסות מים פושרים
- רבע כוס סוכר
- 2 ביצים מדיום
- קילו קמח
- חצי כוס שמן
- כף מלח
אופן ההכנה:
- ללוש במיקסר את כל מרכיבי הבצק במשך 10 דקות על מהירות נמוכה-בינונית.
- לכסות ולהתפיח כשעה.
- להוריד נפח מהבצק. לחלק ל-2 כדי שיהיה קל לרדד למלבן.
- לרדד למלבן בעובי 2 ס”מ.
- לקרוץ בעזרת רינג או קורצן אליפסה לפריקסה.
- להעביר כל חתיכה מעל קוביות נייר אפייה שחתכתם מראש.
- להתפיח שוב כחצי שעה.
- לחמם שמן 150-160 מעלות.
- לטגן כל צד בערך כ-3 דקות, בדיוק כמו הכנת סופגניות.
הגשה:
מגישים את הפריקסה לצד:
- טונה
- ביצים קשות
- זיתים
- סלט ירקות עשיר
- מלפפונים חמוצים
- ממרח לימון כבוש
- תפוחי אדמה מבושלים בקוביות
- אריסה ומה שאוהבים
בתאבון!
מתכון הפריקסה הזה של נעמי שושן הוא קלאסיקה אמיתית! הוא קל להכנה, והתוצאה היא לחמניות פריכות ואווריריות שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהן. מושלם לארוחת בוקר מפנקת, ארוחת ערב קלילה או סתם נשנוש טעים.
Leave a Reply