מאפה גבינה מהיר וקל במחבת (מתכון של שרית אבוטבול)

מאפה גבינה מהיר וקל במחבת
2.9/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

מצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • כף מלח
  • כף וחצי סוכר
  • חצי כוס שמן

למלית:

  • 200 גרם גבינה כנען
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • גבינת חמד (לפי הטעם)
  • ביצה
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות עם הביצה והפלפל השחור.
  2. מכינים את הבצק: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המים ולשים עד לקבלת בצק יבש יחסית. מוסיפים את השמן והמלח ולשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  3. מתפיחים: מכסים את הבצק ומתפיחים עד להכפלתו בנפח.
  4. מרדדים וממלאים: מחלקים את הבצק ל-12 עיגולים. מרדדים כל עיגול לעלה דק. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל עלה וסוגרים היטב לצורה המופיעה בתמונה. משטחים מעט את המאפה.
  5. מטגנים: מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן. מטגנים את המאפים משני הצדדים עד להזהבה.

בתאבון!

מתכון נהדר למאפה גבינה מהיר וקל להכנה. הבצק יוצא רך וטעים והמלית עשירה ומלאת גבינות. מושלם לארוחת בוקר, לארוחת ערב קלה או כתוספת לארוחה חלבית.

Exit mobile version