זמן הכנה: 30 דקות זמן התפחה: שעה + 10 דקות זמן אפייה: 20 דקות
מצרכים:
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1 ¼ כוסות חלב פושר (או מים לפרווה)
למילוי:
- 2 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות
- 1 כף סוכר
- ½ כרוב גדול, חתוך לרצועות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ½ צרור שמיר קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
- בקערה קטנה, ערבבו את השמרים, סוכר וחלב פושר. הניחו לתערובת לנוח 10 דקות עד להופעת בועות.
- בקערת מיקסר, ערבבו את הקמח, שמן וביצה. הוסיפו את תערובת השמרים וערבלו במשך כמה דקות.
- הוסיפו מלח ובהדרגה את יתרת החלב, עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. לושו את הבצק במשך 7 דקות.
- הניחו את הבצק בקערה משומנת, כסו והתפיחו במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.
הכנת המילוי:
- במחבת גדולה, טגנו את הבצל הפרוס עד לשקיפות. הוסיפו סוכר והמשיכו לטגן עד שהבצל מזהיב.
- הוסיפו את רצועות הכרוב וטגנו עד לריכוך.
- תבלו במלח, פלפל ושמיר קצוץ (אם משתמשים).
הרכבת הבצקניות:
- לאחר שהבצק תפח, הוציאו אותו מהקערה וחלקו לכדורים בגודל הרצוי.
- רדדו כל כדור לעיגול דק. הניחו במרכז כל עיגול מהמילוי וסגרו לצורת משולש. צבטו את הקצוות היטב כדי לאטום.
- הניחו את הבצקניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מרחו ביצה טרופה מעורבבת עם כף חלב על הבצקניות ופזרו שומשום.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות.
הגשה:
הניחו לבצקניות להתקרר מעט לפני ההגשה.
מתכון של חני קונאשווילי.
Leave a Reply