מג'דרה היא מנה פשוטה לכאורה אך נפוצה מאוד במזרח התיכון ובישראל מקורה של המנה במטבח הערבי אך מככבת במטבח הישראלי גם כן. המרכיבים הבסיסיים שלה הם אורז, עדשים ובצל מקורמל, מה שעלול להישמע משעמם, אבל כשהם משתלבים יחדיו זה קסום.יוצר שילוב טעמים ייחודי שהופך את המנה להרמוניה של טעמים בפה.
חלק מהגרסאות משתמשות בתבלינים כמו שום, כמון, קינמון, אבל הגרסאות שאני מכירה מסתפקות רק בבצלים ומלח לתיבול (העדשים מוסיפות טעם פלפל),לפעמים דווקא הפשטות מנצחת.
המנה מככבת במטבחים של עדות המזרח אך לא רק,גם האשכנזים שטעמו התלהבו ואימצו את המנה – בדרך כלל מוגש עם סלט ישראלי ויוגורט מתובל (אלא אם כן כחלק מארוחת בשר, ואז בלי יוגורט).
זוהי ארוחה בסיר אחד, ללא לכלוך, אז לכו ותנסו אותה – אולי גם אתם תתחילו להכין אותה באופן קבוע.
המנה הזאת נבוססת על אורז בסמטי אך יש לא מעט גרסאות שנעשות באמצעות בורגול או חיטה כל אחד והעדפות שלו.
כמוכן המנה חביבה במיוחד על צמחוניים מאחר והיא עשירה בחלבון מהצומח.
בתאבון!