מתכון למוס קפה: חוויה עשירה ומענגת
רכיבים:
- 150 גרם שוקולד לבן
- 200 מ”ל שמנת מתוקה (3/4 כוס + כף)
- 200 מ”ל חלב (3/4 כוס + כף)
- 2 כפיות גלטין + 2 כפות מים קרים
- 1 כף נס קפה או אבקת קפוצ’ינו
- 1 כפית תמצית קפה (אופציונלי)
איך מכינים:
- בקערה קטנה אני מערבב את הגלטין עם המים הקרים ומניח בצד להתגבשות.
- מחמם את החלב עד לרתיחה קלה, ולאחר מכן שופך אותו על השוקולד הלבן. מערבב היטב תוך כדי הוספת נס הקפה ותמצית הקפה (למי שרוצה).
- לתוך התערובת החמה אני מוסיף את הגלטין המוכן, מערבב היטב ולסיום מסנן דרך מסננת כדי לקבל מרקם חלק.
- מקציף את השמנת המתוקה עד שהופכת יציבה, ומקפל אותה בעדינות לתוך תערובת השוקולד והקפה.
- ממלא בכוסות יפות, ומניח במקרר עד שהמוס מתייצב.
המתכון הזה, בהשראת Yum Secret, הוא חוויה עשירה ומפנקת שאצרף לשולחן בכל פעם שאני מחפש משהו מתוק ומהנה שאפשר להכין בקלות.
Leave a Reply