מוקפץ עוף ואטריות בסגנון אסייתי

מוקפץ עוף ואטריות בסגנון אסייתי
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון מהיר וטעים של תקוה סאסי

מוקפץ הוא תמיד ארוחה שכולם אוהבים, מהירה וטעימה. המתכון הזה של תקוה ססי יביא לכם את טעמי המזרח הרחוק בתוך דקות.

מצרכים:

  • כחצי קילו חזה עוף חתוך לרצועות
  • בצל חתוך לרצועות
  • 4 ענפי בצל ירוק קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • גמבה צהובה חתוכה לרצועות
  • פלפל ירוק חריף קצוץ
  • גזר חתוך לרצועות
  • רבע כרוב קצוץ (אופציונלי)
  • רבע כוס סויה
  • 3 כפות צ’ילי מתוק
  • מעט מלח
  • מעט סוכר חום או סילאן
  • רוטב טריאקי
  • כ- 200 גר אטריות נודלס מבושלות

אופן ההכנה:

  1. נתבל את רצועות חזה העוף במלח, פלפל שחור וכף קורנפלור.
  2. נטגן קלות את העוף בווק משני הצדדים ונוציא.
  3. נטגן בווק את הבצל והירקות החתוכים לרצועות.
  4. נקפיץ את הירקות כמה דקות עד שיתרככו מעט.
  5. נוסיף את העוף והרטבים (סויה, צ’ילי מתוק, מלח, סוכר חום/סילאן וטריאקי).
  6. נערבב היטב ונוסיף את האטריות המבושלות.
  7. נערבב שוב ונגיש עם בצל ירוק קצוץ מעל.

טיפ: ניתן להוסיף עוד ירקות אהובים כמו ברוקולי, פטריות או נבטים.

המתכון הזה פשוט להכנה ומושלם לארוחה מהירה וטעימה באמצע השבוע או לאירוח קליל. הוא מציע שילוב טעמים נפלא של מתוק, חריף ומלוח, ומתאים לכל חובבי המטבח האסייתי.

Exit mobile version