מוקפץ עוף וירקות על מצע אורז יסמין

מוקפץ עוף וירקות על מצע אורז יסמין
4.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

מנה קלה, מהירה וטעימה שתשמח את כל המשפחה!

מתכון מאת: דבי נסירי

המתכון הזה הוא פתרון מושלם לארוחה מהירה וטעימה. השילוב של עוף וירקות טריים ברוטב עשיר על מצע אורז יסמין, הוא פשוט תענוג!

מצרכים:

אורז:

  • 2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן
  • 4 כוסות מים

עוף:

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות
  • כף סויה
  • כף חומץ אורז
  • כף גדושה קורנפלור

ירקות:

  • בצל חתוך לרצועות
  • גזר חתוך לרצועות
  • גמבה חתוכה לרצועות
  • פטריות טריות חתוכות לפרוסות
  • בצל ירוק קצוץ
  • ברוקולי מופרד לפרחים
  • תירס גמדי

רוטב:

  • כף קורנפלור
  • כף סויה
  • 2 כפות טריאקי
  • 3 כפות צ’ילי מתוק
  • 1/2 כף דבש
  • כף שמן שומשום
  • שן שום קצוצה דק
  • כפית ג’ינג’ר קצוץ דק (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. אורז: בסיר בינוני, מרתיחים את המים. מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהמים נספגים. מכסים את הסיר ומשאירים לעוד 10 דקות.

  2. עוף: בקערה, מערבבים את רצועות העוף עם הסויה, חומץ האורז והקורנפלור. מניחים בצד למשך 20 דקות.

  3. רוטב: בקערית קטנה, מערבבים את הקורנפלור, הסויה, הטריאקי, הצ’ילי המתוק, הדבש ושמן השומשום.

  4. הקפצה: מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן, חצי מכמות השום והג’ינג’ר ומטגנים קלות. מוסיפים את העוף ומטגנים עד להשחמה קלה. מוציאים את העוף לצלחת.

  5. מוסיפים עוד 2 כפות שמן למחבת, מוסיפים את כל הירקות חוץ מהבצל הירוק ומטגנים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט.

  6. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים את הרוטב ומערבבים כדקה. מכבים את האש, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.

  7. הגשה: מניחים את האורז על צלחת הגשה, יוצקים מעל את העוף והירקות ומגישים.

Exit mobile version