מלפפונים חמוצים ביתיים
מצרכים:
- 1 ק"ג מלפפונים ירוקים קטנים מזן "מלפפון שדה"
- 25 גרם מלח גס לכל ליטר מים
- 4-5 שיני שום קלופות
- 1 כפית חומץ
- 1/4 צרור שמיר שטוף
- 1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את המלפפונים ומשרים בקערת מים קרים למשך שעה.
- מכינים תמיסת מי מלח: מערבבים 25 גרם מלח גס בכל ליטר מים עד להמסה מלאה.
- מעקרים צנצנת כבישה.
- מסדרים את המלפפונים בצנצנת יחד עם שיני השום, החומץ, השמיר וטבעות הפלפל החריף.
- יוצקים את תמיסת מי המלח עד לכיסוי מלא של המלפפונים.
- סוגרים את הצנצנת ומאחסנים במקום מוצל למשך 4-5 ימים, או עד שהמלפפונים משנים את צבעם.
- לאחר שהמלפפונים מוכנים, מעבירים אותם למקרר.
בתאבון!
המלפפונים החמוצים הביתיים שלכם מוכנים! הם טעימים במיוחד, פריכים עם נגיעה חריפה, מושלמים לכריכים, סלטים ועוד.
מתכון של צביה אורן.
Leave a Reply