מלפפונים חמוצים של סבתא – מתכון מנצח
זמן הכנה: 20 דקות זמן המתנה: 4 ימים דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 2 חבילות מלפפונים בייבי
- 1 ראש שום קלוף
- ½ חבילה שמיר
- 1 פלפל חריף (בלי הגרעינים)
- 4 עלי דפנה
- 6 גרגרי פלפל אנגלי
- מים רותחים
- חומץ
- מלח
אופן ההכנה:
-
עיקור הצנצנת והכנת המרכיבים:
- מעקרים צנצנת זכוכית עם מים רותחים.
- שוטפים היטב את המלפפונים, השום, הפלפל החריף, עלי הדפנה והשמיר.
- משרים את כל המרכיבים בקערה עם מים וקצת חומץ ל-10 דקות.
-
ממלאים את הצנצנת:
- מסננים את המים מהקערה ומסדרים את המלפפונים בצפיפות בצנצנת.
- מוסיפים שיני שום, עלי דפנה ושמיר בין המלפפונים ובתחתית הצנצנת.
- ממלאים את הצנצנת במים רותחים עד לכיסוי המלפפונים.
-
מוסיפים תבלינים:
- על כל כוס מים שנוספה לצנצנת, מוסיפים כפית גדושה של מלח ו-2-3 כפות חומץ.
- סוגרים את המכסה היטב.
-
ממתינים ומאחסנים:
- משאירים את הצנצנת על השיש למשך 4 ימים, והופכים אותה פעם ביום לכמה דקות כדי שהמלח יתפזר באופן אחיד.
- לאחר 4 ימים, מעבירים את הצנצנת למקרר, שם המלפפונים ימשיכו להחמיץ.