מתכון לפאי לימון עשיר עם קצפת – קינוח חלומי
זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 33 דקות זמן קירור: שעה ו-30 דקות דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
לבצק:
- 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ¾ כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה L
- 2 כפות מים
- שעועית או חומוס יבש (כמשקולת לבצק)
לקרם לימון:
- 3 חלמונים
- 1 כוס מיץ לימון סחוט
- גרידה מלימון 1
- 1 ½ פחית חלב מרוכז
לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 כף פודינג וניל
- 1 כף סוכר
- גרידת לימון (לפזר מעל)
מתכון לפאי לימון מרנג
מתכונים נוספים
פאי לימון חלומי – מתכון קל להכנה ומרשים!
קרם ברולה כמו במסעדה: מתכון קל להכנה ביתית
איך להכין אורז טעים ומיוחד? אורז בסמטי ואטריות מושלם וקל להכנה
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק:
- במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה, הקמח והסוכר עד לקבלת בצק פירורים.
- מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
- מכניסים את התבנית למקפיא לשעה.
- מחוררים את הבצק, מניחים מעליו נייר כסף ושעועית או חומוס יבש.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) כ-20 דקות.
- מסירים את הנייר כסף והשעועית/חומוס ואופים עוד 3 דקות.
-
הכנת הקרם:
- מקציפים את החלמונים, מיץ הלימון והגרידה.
- מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד כמה שניות.
- יוצקים את הקרם על הבצק האפוי.
- אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות.
- מצננים ומכניסים למקרר לשעה.
-
הכנת הקצפת:
- מקציפים את השמנת המתוקה, פודינג הוניל והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים על הפאי.
- מפזרים גרידת לימון ומגישים.
מתכון של סילביה פינוקים מהמטבח שלי
Leave a Reply