קפה קר מוקצף ביתי
מצרכים:
- ⅔ כוס חלב
- 3 קוביות קרח
- 2 כפות קפה נמס
- 1 כף סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- 2 כפות מים חמים
הוראות הכנה:
- הכנת הקצף: בקערה חסינת חום, ערבבי היטב את הקפה הנמס, הסוכר, תמצית הוניל והמים החמים עד להמסה מוחלטת של הסוכר. הקציפי את התערובת עד לקבלת קצף יציב ואוורירי.
- הכנת הבסיס: בכוס, ערבבי את החלב והקרח.
- הרכבת הקפה: בעזרת כף, מזגי בעדינות את הקצף על גבי החלב והקרח. הקפידי לשמור על שכבת הקצף מעל החלב.
- הגשה: ערבבי בעדינות לפני הלגימה הראשונה, ובתאבון!
טיפים:
- להגשה כמו בבית קפה שמים קצפת מעל ומקשטים את הקצפת במה שאוהבים.
- ניתן להוסיף עוד קרח לחיזוק הקור.
- ניתן להמיר את החלב בחלב צמחי לבחירתך.
- ניתן להוסיף תוספות כמו סירופ שוקולד או אבקת קינמון מעל הקצף.
- לקבלת קצף יציב, הקפידי להקציף היטב את התערובת.
מתכון של דינה כ.
Leave a Reply