עוף עם בצל מקורמל – מתכון מנצח
זמן הכנה: כ-10 דקות זמן בישול: כ-50 דקות סה"כ: כשעה
מצרכים:
- 3 כרעיים חצויות או 6 ירכיים
- 6 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות סילאן
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
- מחממים שמן זית בסיר סוטאז' על להבה בינונית.
- מוסיפים את הבצלים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה.
- מוסיפים סילאן וממשיכים לטגן עד שהבצל מקורמל.
- מתבלים את העוף במלח, פלפל וכורכום.
- מניחים את העוף בסיר כשצד העור כלפי מטה.
- מבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות.
- הופכים את העוף ומבשלים 25 דקות נוספות, או עד שהעוף מוכן והבצל רך ועשיר.
טיפ: ניתן להגיש את המנה עם אורז לבן או פירה, לצד סלט ירוק מרענן.
מתכון של מדי רואקי.
Leave a Reply