מצרכים:
- מלפפונים קטנים, טריים וקשים
 - צרור שמיר
 - שיני שום (לפי הטעם)
 - אופציונלי: פלפל חריף
 - מלח
 - מים
 
אופן ההכנה:
- הכנת הצנצנת: עקרו צנצנת זכוכית באמצעות טבילה במים רותחים למספר דקות, ואז ייבשו היטב.
 - שטיפת הירקות: שטפו היטב את המלפפונים והשמיר במים.
 - סידור בצנצנת: סדרו את המלפפונים בצפיפות בתוך הצנצנת יחד עם השמיר והשום (והפלפל החריף, אם בחרתם להוסיף).
 - הכנת מי המלח: ערבבו כף מלח על כל כוס מים עד להמסה מלאה.
 - מילוי הצנצנת: שפכו את מי המלח לתוך הצנצנת עד שהיא מלאה לגמרי.
 - איטום: סגרו היטב את הצנצנת עם מכסה הרמטי.
 - התססה: הניחו את הצנצנת על השיש במקום מוצל.
- בקיץ: התהליך לוקח 2-3 ימים.
 - בחורף: זה עשוי לקחת 4-5 ימים.
 
 
טיפ: לאחר שהמלפפונים חמוצים לטעמכם, הכניסו את הצנצנת למקרר כדי לעצור את תהליך ההתססה ולשמור על טריותם.
מתכון של Sara s. Savery lavozkin
בתיאבון! 🥒





























Leave a Reply