סהרוני פרג שמרים (אופציה לפרווה)
מתכון מושלם למכורי פרג! סהרונים רכים ונימוחים במילוי פרג עשיר ומתקתק, עם ניחוח לימון עדין. המתכון קל להכנה ומתאים לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
מצרכים:
לבצק:
- קילו קמח
- 3/4 כוס שמן (או מרגרינה/חמאה 200 גרם)
- 2 ביצים
- כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- שקית אבקת אפייה
- כף תמצית רום או וניל
- 2 כוסות מים (או יותר)
- חצי כפית מלח
למילוי:
- חצי כוס מים (או חלב)
- כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 250 גרם פרג טחון
- גרידה מלימון
- 4 כפות פירורי ביסקוויטים או לחם
- 50 גרם מרגרינה או חמאה
אופן הכנה:
- הכנת הבצק: ללוש את כל מצרכי הבצק במיקסר כ-8 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
- להתפיח את הבצק כשעה וחצי.
- הכנת המלית: לבשל את כל מצרכי המלית בסיר עד להסמכה.
- לקרר את המלית ולהכניס למקרר עד ליצירת הסהרונים.
- הכנת הסהרונים:
- לרדד כל כדור בצק לעיגול.
- למרוח מלית פרג בקצה אחד של העיגול.
- לחתוך את הקצה השני של העיגול לקווים.
- לגלגל את העיגול עם המלית כלפי הקווים, ליצירת סהרון.
- להניח את הסהרונים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
- להתפיח את הסהרונים חצי שעה.
- למרוח בביצה.
- לאפות בחום של 180 מעלות כ-חצי שעה.
להברשה:
- חצי כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- טיפה מיץ לימון
לבשל את הסוכר והמים עם טיפה מיץ לימון עד לקבלת סירופ. להבריש את הסהרונים בעודם חמים.
טיפ: ניתן למלא את הסהרונים גם במילויים אחרים כמו גבינה או שוקולד.
הערות:
- המתכון המקורי של חנה שרוני קיטעי.
- ניתן להשתמש במרגרינה או בחמאה, בהתאם להעדפה.
- ניתן להכין את הבצק ביד, אך לישה במיקסר מקצרת את זמן ההכנה.
Leave a Reply