סושי ביתי כמו במסעדה: מתכון גורמה שיפתיע את כולם

סושי ביתי כמו במסעדה
3.6/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

מתכון לסושי ביתי טעים וקל

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז לסושי
  • 4 כוסות מים
  • ½ כוס חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • דפי אצה נורי
  • דג סלמון מעושן (פרוס)
  • מלפפון (חתוך לרצועות)
  • גזר (חתוך לרצועות)
  • בצל ירוק (קצוץ)
  • אבוקדו (פרוס)
  • גבינת שמנת פילדלפיה (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. הכנת האורז: שטפו את האורז היטב במסננת. בסיר, ערבבו את האורז עם 4 כוסות מים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו כ-15 דקות, או עד שהמים נספגים.
  2. תיבול האורז: בינתיים, ערבבו בקערה את חומץ האורז, הסוכר והמלח. חממו קלות במיקרוגל (כ-20 שניות) כדי להמיס את הסוכר והמלח.
  3. איחוד האורז והתיבול: כשהאורז מוכן, העבירו אותו לקערה גדולה. מזגו את תערובת החומץ על האורז החם וערבבו בעדינות בעזרת כף עץ. הניחו לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
  4. הכנת המילוי: חתכו את הסלמון, המלפפון, הגזר, הבצל הירוק והאבוקדו לרצועות דקות.
  5. גלגול הסושי: הניחו דף אצה נורי על משטח עבודה (רצוי מזרן במבוק לגלגול סושי), כשצידה המחוספס פונה כלפי מעלה. הרטיבו את הידיים במעט מים והניחו שכבה דקה ואחידה של אורז על האצה, תוך השארת שוליים של כ-2 ס"מ בקצה העליון.
  6. הרכבת הרול: הניחו את רצועות הירקות והסלמון בשורה אופקית במרכז האצה. אם רוצים, ניתן למרוח מעט גבינת שמנת. בעזרת המזרן, גלגלו את האצה מהקצה התחתון כלפי מעלה, תוך הידוק עדין.
  7. חיתוך והגשה: הרטיבו סכין חדה וחתכו את הרול לפרוסות בגודל הרצוי. הגישו לצד רוטב סויה, וואסבי וג'ינג'ר כבוש.

מתכון של מירה שניידר.

בתאבון!

Exit mobile version