סלט פסטה קר עם הפתעות

סלט פסטה קר
3/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

סלט פסטה קיצי עם גבינה בולגרית

מרכיבים:

  • חבילת פסטה מסולסלת של ברילה
  • כוס טבעות זיתים שחורים
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 200 גרם גבינה בולגרית/פטה/פטינה חתוכה לקוביות
  • צרור עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
  • חצי בצל סגול חתוך לטבעות

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • כף סוכר גדושה
  • כף חומץ בלסמי או 1/3 כוס מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את העגבניות, הזיתים, הבזיליקום והגבינה ומערבבים.
  3. בצנצנת אטומה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, משקשקים היטב ומוזגים על הסלט.
  4. מערבבים היטב ומגישים!

טיפ: ניתן להוסיף לסלט ירקות נוספים שאוהבים, כמו מלפפון או פלפל חתוך לקוביות.

מתכון של אורית לוי.