המתכון הזה הוא מתכון מנצח לספינג’ אוורירי וטעים במיוחד, באדיבות נועם זיגדון. מושלם לחנוכה, לשבת או לכל אירוע חגיגי אחר.
מצרכים
- ק”ג קמח
- ½ 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 4 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- ללוש את כל המרכיבים יחד, ניתן להשתמש במיקסר, עד לקבלת בצק רך ודליל.
- להניח לבצק לתפוח כשעה, עד להכפלת נפחו.
- ליצור כדורים מהבצק ולהניח על מגש משומן.
- לחמם סיר עם שמן עמוק.
- להרים כדור בצק מהמגש, למתוח מעט מהמרכז וליצור טבעת.
- להכניס את הספינג’ לשמן החם, כשהחלק העליון שתפח כלפי מטה.
- לטגן משני הצדדים עד להזהבה.
- להוציא מהשמן ולהניח על נייר סופג.
- לפזר סוכר או אבקת סוכר בנדיבות.
בתאבון!
Leave a Reply