מתכון לעוגות שמרים נוסטלגית של נועה חזיזה
מתכון לעוגות שמרים רכות ואווריריות, בדיוק כמו שהסבתא הייתה מכינה. מושלם למילוי שוקולד, גבינה או כל מה שאוהבים!
מצרכים:
- קילו קמח
- 400 גרם מרגרינה/מחמאה/חמאה
- 3 ביצים
- 2 כפות שמרים יבשים
- כוס חלב פושר
- חצי כוס סוכר
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- מנפים את הקמח.
- שמים בכוס את החלב, השמרים ומעט סוכר, ומניחים לתפוח בצד לכמה דקות.
- שמים את כל יתר החומרים בקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה, תוך כדי הוספה הדרגתית של החלב עם השמרים שתפחו.
- לשים עד שמתקבל בצק אחיד, נוח ולא דביק.
- מתפיחים במקרר לפחות שעתיים (אפשר לילה או יום).
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
- על משטח מקומח, פותחים כל חלק למלבן.
- מורחים כל מה שאוהבים (ממרח שוקולד, שערות חלבה, אגוזים וכו’).
- מגלגלים לצורת רולדה, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות.
טיפ: הבצק מתאים לכל מילוי שאוהבים – גבינה, פרג, אגוזים ועוד!
מילוי שוקולד בייתי:
- 3 כפות קקאו
- כף קינמון
- כוס סוכר
- 100 גרם חמאה רכה/מחמאה
- רבע כוס ביסקויטים טחונים
מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.
בתאבון!
מתכון של נועה חזיזה
Leave a Reply