עוגות שמרים כמו של פעם – יאמי!

עוגת שמרים נוסטלגית
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לעוגות שמרים נוסטלגית של נועה חזיזה

מתכון לעוגות שמרים רכות ואווריריות, בדיוק כמו שהסבתא הייתה מכינה. מושלם למילוי שוקולד, גבינה או כל מה שאוהבים!

מצרכים:

  • קילו קמח
  • 400 גרם מרגרינה/מחמאה/חמאה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כוס חלב פושר
  • חצי כוס סוכר
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח.
  2. שמים בכוס את החלב, השמרים ומעט סוכר, ומניחים לתפוח בצד לכמה דקות.
  3. שמים את כל יתר החומרים בקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה, תוך כדי הוספה הדרגתית של החלב עם השמרים שתפחו.
  4. לשים עד שמתקבל בצק אחיד, נוח ולא דביק.
  5. מתפיחים במקרר לפחות שעתיים (אפשר לילה או יום).
  6. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
  7. על משטח מקומח, פותחים כל חלק למלבן.
  8. מורחים כל מה שאוהבים (ממרח שוקולד, שערות חלבה, אגוזים וכו’).
  9. מגלגלים לצורת רולדה, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות.

טיפ: הבצק מתאים לכל מילוי שאוהבים – גבינה, פרג, אגוזים ועוד!

מילוי שוקולד בייתי:

  • 3 כפות קקאו
  • כף קינמון
  • כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה/מחמאה
  • רבע כוס ביסקויטים טחונים

מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.

בתאבון!

מתכון של נועה חזיזה