מתכון של פאני דנינו
עוגיות אגוזים פריכות ונימוחות בפה, ממש כמו פעם! מתכון קלאסי ופשוט להכנה, שמתאים בול לצד כוס קפה או תה.
מצרכים:
- 200 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 3 כפות סוכר חום
- 1 חלמון
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות קמח (אם הבצק דביק, להוסיף עוד קצת)
- 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
- 100 גרם אגוזים טחונים
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את כל המצרכים ולשים לבצק אחיד ולא דביק.
- מכינים מפיסות בצק כדורים קטנים.
- מניחים בתבנית עם נייר אפיה, עם רווח של 3 ס”מ בין כדור לכדור.
- אופים בערך 15 דקות עד הזהבה.
- מצננים מעט ובוזקים מעל אבקת סוכר.
הערות:
- ניתן לגוון את סוג האגוזים במתכון לפי הטעם.
- מומלץ לאפות את העוגיות עד שהן מקבלות גוון זהוב יפה, אך לא יותר מדי כדי שלא יתייבשו.
- ניתן לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
Leave a Reply