מתכון לאלפחורס המקורי – חגית נוחמה
מצרכים:
- 200 גרם חמאה רכה
- 3 חלמונים
- 120 גרם אבקת סוכר
- שקית אבקת אפייה
- שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
- 200 גרם קמח (כוס וחצי)
- 250 גרם קורנפלור
- 3 כפות חלב
- צנצנת ריבת חלב
- קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
- עבדו היטב את כל המצרכים לבצק אחיד, ניתן להשתמש במיקסר או ללוש ידנית.
- עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר למנוחה של כשעה.
- רדדו את הבצק לעובי של כחצי ס”מ.
- קרצו עיגולים מהבצק והניחו אותם על נייר אפייה.
- אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 10-12 דקות.
- לאחר שהעוגיות התקררו, מלאו שקית זילוף בריבת חלב.
- זלפו ריבת חלב על עוגיה אחת וסגרו עם עוגיה נוספת.
- מעכו קלות את העוגיות וגלגלו אותן בקוקוס.
בתאבון!
Leave a Reply