זמן הכנה: 5 דקות זמן אפייה: 20 דקות
מצרכים:
לבצק:
- 1 ביצה
- 75 גרם סוכר
- קורט מלח
- 200 גרם גבינה לבנה 5% או טוב טעם
- 3 כפות שמן
- 1 שקית אבקת אפייה
- ⅓ כפית סודה לשתייה
- 200 גרם קמח
למלית:
- חלווה (או כל מלית אחרת שאוהבים)
אופן ההכנה:
- בקערה, טורפים יחד ביצה, סוכר ומלח.
- מוסיפים גבינה, שמן, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יתר על המידה).
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, ומרדדים כל כדור למלבן דק על משטח מקומח.
- בעזרת גלגל משונן, חותכים כל מלבן ל-5 רצועות לאורך.
- בעזרת גלגל משונן, חותכים רצועות דקות לרוחב כל רצועת בצק, ומשאירים שוליים שלמים בקצה.
- מניחים פס חלווה על כל רצועת בצק ומגלגלים.
- מניחים את העוגיות המגולגלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה.
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.
בתאבון!
מתכון של חני קונאשווילי.
Leave a Reply