חומרים
- 3 כוסות קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 צנצנת טחינה גולמית 500 מ״ל
- 1 כוס סוכר עדיף פחות
- 200 גרם חמאה רכה לחמם במיקרו 50 שניות
- ¼ כוס שמן
מתכון עוגיות טחינה מאת אליס מלכה
מתכונים נוספים
עוגיות חלבה: פינוק מתוק עם טעם של בית
עוגיות סנדוויץ ריבה מתכון מושלם
פרעצל רך מתכון נדיר
שלבי הכנה
-
לערבב בידיים הכל ביחד היטב למרקם של חול רטוב.
-
לגלגל לכדורים קטנים (מעט קטנים יותר מכדור פינג פונג).
-
לשטח מעט ולשים חצי אגוז או בוטן (ניתן גם בלי). ולהניח על נייר אפיה.
-
לאפות בתנור שחומם מראש ב180 מעלות למשך 15 עד 20 דקות מקסימום לא יותר – זה הסוד בעוגיות האלה גם אם זה נראה בהיר זה מוכן. בדוק.
-
להוציא את העוגיות וחשוב לא לגעת עד קירור מלא. אחרת הן מתפרקות.
מתכון של חני קונאשווילי.
Leave a Reply