עוגת אגוזים וקצפת פשוט מדהימה
מתכון של מילי סטמקר
מצרכים:
- 5 ביצים
- כוס וחצי סוכר
- 2 כוסות קמח
- שקית אבקת אפייה
- כוס חלב או מיץ תפוזים
- 3/4 כוס שמן
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד
- 50 גרם אגוזי מלך גרוסים או טחונים
לקרם וניל:
- כוס חלב
- מיכל שמנת מתוקה/או פרווה
- אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
- בקערה, להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- להוסיף תוך כדי הקצפה איטית: שמן, חלב או מיץ, קמח, אבקת אפייה, שוקולד ואגוזים ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- לשמן תבנית 26.
- לאפות בחום של 175 מעלות כ-40 דקות.
- לצנן קצת את העוגה.
- להרטיב את העוגה: לקחת חצי כוס מים רותחים וכפית נס קפה שטוחה, לערבב ולהרטיב את העוגה מעל עם כפית.
- להכין את הקרם: להקציף יחד כוס חלב, מיכל שמנת מתוקה/פרווה ואינסטנט וניל.
- לצפות את העוגה עם הקרם ולפזר מעל מעט אגוזים ומעט שוקולד מגורד.
הערות:
- המידה למתכון בכוס אוניברסלית.
- כדאי להכין יום לפני הגשה.
- להכניס למקרר.
עוגת אגוזים וקצפת קלאסית וקלה להכנה! מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק. הקצפת והאגוזים מוסיפים טעם ומרקם עשיר שיהפוך כל ביס לחגיגה.
Leave a Reply