עוגת ביסקוויטים ללא אפייה – קלה וטעימה ב-15 דקות

עוגת ביסקוויטים ללא אפייה - קלה וטעימה ב-15 דקות
3.7/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

עוגת ביסקוויטים ללא אפייה – קלה וטעימה ב-15 דקות

זמן הכנה: 15 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 80 גרם אינסטנט וניל
  • 1 כפית תמצית וניל (לקצפת)
  • עוגיות לשון החתול / ביסקוויטים
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף גדושה נס קפה
  • 1 כפית תמצית וניל (לקפה)
  • 3 כפות סוכר (לא חובה)
  • לציפוי: שוקולד, אגוזים טחונים, קוקוס, סוכריות וכו'

אופן הכנה:

  1. הכנת הקצפת:

    • בקערה, ערבל מעט את השמנת המתוקה.
    • הוסף את האינסטנט וניל ותמצית הווניל והמשך לערבל.
    • הוסף בהדרגה את החלב תוך כדי ערבול עד לקבלת קצפת יציבה.
    • הנח את הקצפת בצד.
  2. הכנת הקפה:

    • בקערה נפרדת, ערבב את המים הרותחים, תמצית וניל, סוכר ונס קפה עד להמסת הסוכר.
    • הנח בצד ל-10-15 דקות עד שיתקרר.
  3. הרכבת העוגה:

    • קח תבנית בגודל 20×20 ס"מ.
    • טבול את הביסקוויטים בקפה לשנייה והנח אותם בתבנית צמודים זה לזה ליצירת שכבה.
    • אם יש רווחים, שבור ביסקוויטים והשלם את השכבה.
    • שים כמחצית מהקצפת על הביסקוויטים ויישר לשכבה אחידה, וודא שמילאת את הפינות.
    • טבול ביסקוויטים נוספים בקפה והנח אותם על הקצפת.
    • שים את שאר הקצפת על הביסקוויטים ויישר לשכבה אחידה.
    • פזר מעל את הציפוי שבחרת.
    • עטוף את התבנית בניילון נצמד והכנס למקרר לפחות לשעתיים.

טיפים:

  • וודא שהקצפת ממלאת את כל התבנית ואין רווחים.
  • אתה יכול להשתמש בעוגיות לשון החתול בשכבה השנייה או להכפיל את הכמויות לתבנית גדולה יותר.

מתכון של סמדר יפרח

Exit mobile version