עוגת גבינה אפויה וניל עם פירורים
מצרכים:
- לתחתית ולפירורים:
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כוסות קמח
- ½ כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- קורט מלח
- למלית:
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה (חלבית)
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
- ¼ כוס סוכר
- 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינה לבנה
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את כל חומרי הבצק (חמאה, קמח, סוכר, וניל ומלח) עד לקבלת בצק אחיד. אין צורך ללוש יתר על המידה, ואין בעיה אם נותרו גושי חמאה קטנים.
- חלוקת הבצק: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- הכנת התחתית: משטחים חצי מהבצק על תחתית תבנית רינג בקוטר 22 ס"מ. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
- הכנת הפירורים: משטחים את המחצית השנייה של הבצק על נייר אפייה, ליד התבנית עם התחתית. אין צורך לשטח דק מדי, כדי שלא יישרף באפייה.
- אפייה: אופים את התחתית והפירורים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, עד להזהבה. מצננים לחלוטין.
- הכנת המלית: בקערת המיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג, הסוכר והוניל עד לקבלת קצפת יציבה. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה. ממשיכים לערבב רק עד שהגבינה נטמעת בקרם. ניתן לערבב בעדינות עם לקקן כדי לוודא שהכל התערבב היטב.
- הרכבת העוגה: יוצקים את המלית על גבי התחתית האפויה. מפוררים בידיים את הבצק האפוי שנועד לפירורים ומפזרים אותם מעל המלית.
- קירור: מכניסים את העוגה למקרר למשך הלילה, או לפחות 8 שעות.
- הגשה: פורסים ונהנים!
בהצלחה! 🩷
מתכון של זוהרה כהן.
Leave a Reply