עוגת לוטוס עם שכבות קרם גבינה ופירורי קורנפלקס
זמן הכנה: 30 דקות זמן הקפאה: 4 שעות לפחות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 חבילות גבינת מסקרפונה (500 גרם)
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 1 כפית תמצית וניל
- 70 גרם חמאה
- 1 חבילת עוגיות לוטוס (250 גרם)
- 1.5 צנצנות ממרח לוטוס (570 גרם)
- 5 כוסות קורנפלקס
עוגת גבינה לוטוס ללא אפייה
מתכונים נוספים
עוגת לוטוס מעלפת ב-10 דקות
עוגת לוטוס מעלפת ב-10 דקות
עוגת פרג בחושה עם ציפוי שוקולד
אופן ההכנה:
-
מכינים את תחתית הקראנץ':
- ממיסים חצי צנצנת ממרח לוטוס במיקרוגל.
- מערבבים את ממרח הלוטוס המומס עם הקורנפלקס עד לציפוי אחיד.
- מפזרים את התערובת בתבנית ומקפיאים עד להמשך ההכנה.
-
מכינים את בסיס העוגה:
- ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- טוחנים את עוגיות הלוטוס ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
- משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומעבירים למקרר.
-
מכינים את קרם הגבינה:
- מקציפים את המסקרפונה, השמנת המתוקה, תמצית הוניל ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב.
-
מרכיבים את העוגה:
- מורחים חצי מכמות קרם הגבינה על בסיס עוגיות הלוטוס.
- מפזרים מעל את תערובת הקורנפלקס והלוטוס מהמקפיא.
- מורחים את יתרת קרם הגבינה ומקפיאים למשך 4 שעות לפחות.
-
מקשטים ומגישים:
- לפני ההגשה, מורחים חצי צנצנת ממרח לוטוס על העוגה ומפזרים מעט מתערובת הקורנפלקס והלוטוס.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה.
מתכון של רהב זמיר גרשוני