זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 30-40 דקות
מצרכים:
- 1 כוס פרג שלם (אפשר גם טחון)
- 1 כוס קמח
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 כוס סוכר (אפשר פחות)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- ¾ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 5 ביצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה, מערבבים את הפרג, קמח, קוקוס, אבקת אפייה וסוכר.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, שמן ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף יציב (כ-5-8 דקות).
- מקפלים בעדינות את קצף הביצים לתוך תערובת הפרג עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים תבנית אפייה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
- אופים במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
מתכון של חגית אלמקייס.
Leave a Reply