מתכון מהיר וקל לעוגת פרג עסיסית בקערה אחת
מאת: אורית מאירוביץ’
מתכון לעוגת פרג בחושה רכה, עסיסית וקלה להכנה, שלא מצריך הרבה עבודה ומתאים גם למי שלא תמיד רוצה להשקיע זמן רב באפייה. עוגה נהדרת כקינוח או כעוגה בחושה לצד הקפה של הבוקר, בזכות שילוב הפרג הטחון הטרי, המעניק לעוגה טעם אגוזי עשיר ומרקם ייחודי.
מצרכים
- כוס קמח
- כוס סוכר
- כוס פרג טחון טרי
- כוס קוקוס
- שקית אבקת אפייה
- כוס שמן
- רבע כוס מים
- גביע שמנת חמוצה
- 4 ביצים
- כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, פרג טחון, קוקוס ואבקת אפייה.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים: שמן, מים, שמנת חמוצה, ביצים ותמצית וניל.
- יוצרים גומה במרכז קערת החומרים היבשים ויוצקים לתוכה את תערובת החומרים הרטובים.
- מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. אין לערבב יתר על המידה, על מנת שהעוגה לא תצא דחוסה.
- מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה ומשומנות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו במשך 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- לאחר שהעוגות התקררו לחלוטין, ניתן להכין גנאש שוקולד ולצפות אותן: ממיסים במיקרוגל 150 גרם שוקולד מריר עם 150 גרם שמנת מתוקה, ויוצקים את הגנאש על העוגות.
Leave a Reply