עוגת קרמבו לבנה חלומית

עוגת קרמבו לבנה חלומית
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לעוגת קרמבו לבנה עם טעם של גלידה

מתכון מאת מילן וקנין

עוגה נהדרת וקלה להכנה המשלבת טעמים של קרמבו וגלידה וניל. מושלמת לקינוח מרשים בארוחות חגיגיות או סתם לפינוק מתוק באמצע השבוע.

מצרכים:

לטורט וניל:

  • 3 ביצים
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 40 גרם קורנפלור (2 כפות)
  • 40 גרם חלב מרוכז ממותק (2 כפות)
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 40 גרם סוכר (2 כפות)
  • חצי כוס קמח מנופה

לקרם וניל:

  • 500 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 180 מ”ל חלב (3/4 כוס)
  • 120 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה וחצי)
  • 30 גרם אבקת סוכר (2 כפות)
  • כפית תמצית וניל

לציפוי גנאש לבן וניל:

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • רבע כוס שמנת מתוקה להקצפה
  • חצי כפית תמצית וניל

תבנית: 24 ס”מ קוטר

אופן ההכנה:

הכנת הטורט:

  1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  2. שמים בקערה גדולה ביצה שלמה ו-2 חלמונים וטורפים במטרפה לתערובת חלקה.
  3. מעבירים חלבונים לקערה נפרדת.
  4. ממסים את החמאה בסיר קטן, מביאים לרתיחה קלה, מכבים להבה ומוסיפים קורנפלור מנופה. מערבבים בכף לתערובת סמיכה מאוד.
  5. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים.
  6. מוסיפים את תערובת החמאה לתערובת הביצים שהוקצפה ידנית ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
  7. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
  8. מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד שמתקבל קצף לבן ומקפלים פנימה את הקמח המנופה.
  9. מרססים שמן בתבנית, שופכים את בלילת הטורט ואופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  10. מצננים את העוגה היטב.

הכנת קרם וניל:

  1. מקציפים את כל מרכיבי הקרם יחד לקצף יציב.
  2. מורחים את הקרם על הטורט ומקררים לשעה-שעתיים.

הכנת ציפוי גנאש לבן:

  1. ממסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה במיקרוגל ומערבבים לקרם חלק.
  2. מוסיפים תמצית וניל.
  3. כשהעוגה קרה, מורחים מעל את ציפוי הגנאש.
  4. מגרדים שוקולד לבן ומפזרים בצדדים של העוגה.
  5. מקררים את העוגה למשך הלילה.

בתאבון!

Exit mobile version