עוגת רולדה תפוחים קלה להכנה
זמן הכנה: כ-20 דקות זמן אפייה: כ-35 דקות זמן כולל: כ-55 דקות
מצרכים:
- 7-8 תפוחים (כל סוג)
- 1 כף קינמון
- ½ כוס סוכר, מחולקת
- 3 ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- מכינים את התפוחים: טוחנים או מגררים את התפוחים בפומפייה גסה. מוסיפים חצי כוס סוכר וכף קינמון ומערבבים.
- אופים את התפוחים: מרפדים תבנית בנייר אפייה. משטחים את התפוחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.
- מקציפים את הביצים: מקציפים את הביצים עם חצי כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
- מערבבים את בלילת העוגה: מוסיפים לקצף את מיץ התפוזים, הקמח, אבקת האפייה וסוכר הווניל. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- אופים את הרולדה: יוצקים את הבלילה על התפוחים האפויים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 25 דקות נוספות.
- מגלגלים ומקשטים: מצננים את הרולדה ומגלגלים אותה בעדינות. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
טיפ: ניתן להגיש את הרולדה עם קצפת או גלידה.
מתכון של חגית אלקבץ.
Leave a Reply